Automatické získání tagů ID3 ve Winampu

>> neděle 18. listopadu 2007

Zná to spousta z nás – stáhnete si z CD hudbu ve formátu MP3 a pak zabíjíte čas popisováním skladeb. Přitom to je naprosto zbytečné. Pokud používáte k přehrávání hudby program Winamp, lze vše provést naprosto jednoduchým postupem:

  1. Přidejte skladby, které chcete „otagovat“, do Winampu (anglická verze 5.5).
  2. Stisknutím kláves Ctrl+A vyberte všechny skladby.
  3. Klepněte na vybrané skladby pravým tlačítkem myši a z nabídky vyberte příkaz Send to: a následně Auto-Tag.
  4. Jakmile se po chvíli čekání zobrazí u všech skladeb stav Done, klepněte na tlačítko Apply Changes, vydržte, než proběhne aktualiazce, a je hotovo.

Nechápu, že si tak líný člověk, jako jsem já, mohl nevšimnout takové užitečné funkce dříve. Zatím to funguje na 100 %. Co vy na to? Setkali jste se s nějakými potížemi? Dejte prosím vědět prostřednictvím komentářů.

4 komentářů:

Anonymní 15. prosince 2007 v 13:53  

Nevim, na jakem principu funguje automaticke otagovavani, ale zkusil sem to na starych skladbach skupiny "Peneri strycka Homeboye". Polovina se otagovala spravne, druga se vsak prevlikla za "La Base Y Otros"... ale budu delat ze to je skvely a uzitecny:)

Marty 15. prosince 2007 v 14:48  

Pravděpodobně to analyzuje skladbu a srovnává s nějakou hudební databází, takže asi bude hrát roli, jak moc známá je ta skladba. Zkoušel jsem to na mainstreamové hudbě a klasice a buď to otagovalo dobře, nebo to nic nenašlo.

Anonymní 18. prosince 2007 v 16:53  

hehe dobry to sem vubec netusil za par let pouzivani winampu :)

Anonymní 21. prosince 2007 v 20:57  

ještě že používám Foobar 2000, tam při této akci mám možnost si před aplikováním tagů vybrat z několika možností (některý auživatel třeba přiřadil albu jiný genre, nebo si sw není jistý) a mám tam i náhled co se zapíše, takže nehrozí, že bych měl něco špatně otagované

navíc pokud nezabere freedb, databáze, ze které to oba přehrávače tahají, má fb2k naprosto perfektní nástroje pro hromadné tagování, přepisování či mazání přímo v sobě

Pravidelní čtenáři

  © Blogger templates Sunset by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP