Kam ten web spěje?

>> sobota 24. ledna 2009

V posledních měsících začínám mít při brouzdání na webu stále intenzivnější pocit, že něco není v pořádku. Když člověk dříve něco hledal, stačilo jednoduše zadat do Googlu správnou kombinaci klíčových slov a relevantní výsledek na vás vykoukl někde zhruba mezi prvními pěti odkazy.

Jenže mezitím posílily snahy budovatelů MFA, takže si při vyhledávání můžete být téměř jistí, že první stránku výsledků obsadí SEO šum, tedy víceméně recykláty hodnotných webů uměle vyhnané na přední pozice. Na většině takových webů nenajdete nic jiného než šikovně vykopírované texty z Wikipedie obložené bannery a textovými odkazy. Nutnost probírat se těmito výsledky by se dala přirovnat ztrátě času při procházení nevyžádané pošty ve schránkách.

Tohle vše je jen takový můj povzdech nad směrem, kterým se Internet poslední dobou ubírá. Možná tomu všemu jednou učiní přítrž inzerenti, pro které stejně odkazy z takových webů nemají žádný význam (to je poslední dobou vidět i na klesajících cenách za proklik v systému Adsense). Další možností by mohlo být hodnocení relevance výsledků samotnými uživateli (hmm… ale už teď si dokážu představit ty armády najatých hodnotících uživatelů…). Zatím musíme zatnout zuby a trpělivě se tím vším probírat.

0 komentářů:

Pravidelní čtenáři

  © Blogger templates Sunset by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP